HELSE

Shenpen finansierer ulike prosjekter og tiltak for bedre helse, hygiene og sanitære forhold i India og Nepal.

I Sonada i Vest-Bengal i India finansierer vi driften av klinikken i Tashiling Tibetan Settlement (TTT), som betjener hele den tibetanske bosetningen. Vi betaler lønn til sykepleier, ukentlige besøk av lege og renholder, samt gir gratis medisiner til de 150 barna på internatet ved Central School for Tibetans, der vi også har en fadderbarnordning.

Klinikkens sykepleier gir også helsetjenester til munkene i Kalu Rinpoches kloster, like ved den tibetanske bosetningen, i Sed Guyed-klosteret, som ligger 3 timer unna, og til nonnene i et lite kloster i Sonada.

I tillegg sørger vi for undertøy, hygieneartikler og varme vinterklær til fadderbarna våre og så langt mulig til andre fattige barn i landsbyen.

De siste årene har vi ferdigstilt flere prosjekter som har bidratt til bedre helse, hygiene og leveforhold:

2017: Et stort betonggulv i Sed-Guyed-klosteret i Salugara ble flislagt.

2016: Felleskjøkkenet på internatet ved Central School for Tibetans i Sonada ble totalrenovert. To rom på internatet fikk tregulv.

2016: Skolen i landsbyen Durlung i Nepal fikk vanntank og innlagt vann på toalettene.

2015: Kalu Rinpochs kloster i Sonada i India fikk installert solfangere til oppvarming av vann. Det ble også installert gatebelysning med solceller og batteri.

2014: Internatet ved Central School for Tibetans i Sonada fikk installert solfangere til oppvarming av vann. Når skolebarna er på ferie, får befolkningen i den tibetanske bosetningen tilgang til varmtvannet. Det ble også installert to gatelys som drives av solceller og batterier, noe som gjør det tryggere å gå i mørket om kveldene.

2013: Det ble installert vannfilter til rensing av elvevannet som brukes som drikkevann på internatet ved Central School for Tibetans i Sonada.

2013: En fødestue i Miao Tibetan Settlement i Øst-India fikk nytt nytt utstyr til en komplett fødestue.

STØTT ARBEIDET VED å GI EN DONASJON

%d bloggers like this: